ricerca
avanzata

Shënime kuzhine: Kuzhina italo-shqiptare. E-book. Formato EPUB

Un ebook di  Luka Gino  edito da Narcissus.me, 2014

Normalisht shqiptarët që jetojnë në Itali, gatuajnë duke u bazuar në recetat e dy kuzhinave, shqiptare dhe italiane... Nga njëra anë preferohet tradita e nga ana tjetër janë kërkesat e përditshme që ndikojnë në mënyrën e të ushqyerit dhe si rrjedhim në përdorimin e shumë recetave italiane. Ushqimet dhe pijet tipike veprojnë si një përcaktues i identitetit që praktikohet nga individët, si një faktor identifikues i grupit, ashtu siç shihet në rastet e festave fetare e laike ku miqtë dhe të afërmit (italianë dhe shqiptarë) mblidhen së bashku dhe shijojnë specialitetet tradicionale. Në këto raste, recetat shqiptare paraqesin një mjet për të krijuar relacione edhe gjatë komunikimit me italianët. Specialitetet shqiptare ngjallin diskutime rreth prejardhjes së vetë personave, historisë e ngjarjeve që kanë lidhje me ushqimet; kallëzime në lidhje me vendet dhe ambientet shoqërore. Kjo është aftësia e përkatësisë kulturore që përmbledh në një vend gjuhën, traditën dhe shijen.

Informazioni bibliografiche

Dello stesso autore: Gino Luka
Nastradin: Vita e avventure di Nastradin Hoxha. E-book. Formato EPUB ebook di Gino Luka
Nastradin: Vita e avventure di Nastradin Hoxha. E-book. Formato EPUB
Gino Luka 
edizioni Narcissus.me
download immediato
€ 2,99
Shënime kuzhine: Kuzhina italo-shqiptare. E-book. Formato EPUB ebook di Gino Luka
Shënime kuzhine: Kuzhina italo-shqiptare. E-book. Formato EPUB
Gino Luka 
edizioni Narcissus.me
download immediato
€ 2,99
Floçka: favole e fiabe albanesi. E-book. Formato EPUB ebook di Gino Luka
Floçka: favole e fiabe albanesi. E-book. Formato EPUB
Gino Luka 
edizioni Narcissus.me
download immediato
€ 2,99
Floçka: favole e fiabe albanesi. E-book. Formato Mobipocket ebook di Gino Luka
Floçka: favole e fiabe albanesi. E-book. Formato Mobipocket
Gino Luka 
edizioni Narcissus.me
download immediato
€ 2,99
Shënime kuzhine: Kuzhina italo-shqiptare. E-book. Formato Mobipocket ebook di Gino Luka
Shënime kuzhine: Kuzhina italo-shqiptare. E-book. Formato Mobipocket
Gino Luka 
edizioni Gino Luka
download immediato
€ 2,99
La Sposa delle acque - Nusja e ujërave. E-book. Formato EPUB ebook di Gino Luka
La Sposa delle acque - Nusja e ujërave. E-book. Formato EPUB
Gino Luka 
edizioni Gino Luka
download immediato
€ 4,99
Potrebbero interessarti anche questi prodotti
Italia. Lungo le vie d'acqua. 120 ricette. E-book. Formato EPUB ebook di  AA.VV.
Italia. Lungo le vie d'acqua. 120 ricette. E-book. Formato EPUB
AA.VV. 
edizioni Bolis
download immediato
€ 3,99
La cucina del Veneto in oltre 600 ricette. E-book. Formato EPUB ebook di Emilia Valli
La cucina del Veneto in oltre 600 ricette. E-book. Formato EPUB
Emilia Valli 
edizioni Newton Compton
download immediato
€ 1,99
Cucina Etnica - La Trilogia. E-book. Formato EPUB ebook di Dahlia & Marlène
Cucina Etnica - La Trilogia. E-book. Formato EPUB
Dahlia & Marlène 
edizioni REI (Rifreddo)
download immediato
€ 9,99
Leopardi a tavola. 49 cibi della lista autografa di Giacomo Leopardi: 49 cibi della lista autografa di Giacomo Leopardi. E-book. Formato EPUB ebook di Domenico Pasquariello “Dègo”
Leopardi a tavola. 49 cibi della lista autografa di Giacomo Leopardi: 49 cibi della lista autografa di Giacomo Leopardi. E-book. Formato EPUB
Domenico Pasquariello “Dègo” 
edizioni Fausto Lupetti Editore
download immediato
€ 11,99
L'Osteria dal Romagnolo: ...quella in via Sant'Apollonia. E-book. Formato EPUB ebook di Marco Ferlini
L'Osteria dal Romagnolo: ...quella in via Sant'Apollonia. E-book. Formato EPUB
Marco Ferlini 
edizioni Giraldi Editore
download immediato
€ 2,99
La cucina greca. Sapori dal cuore del Mediterraneo. E-book. Formato PDF ebook di Jean Michel Carasso
La cucina greca. Sapori dal cuore del Mediterraneo. E-book. Formato PDF
Jean Michel Carasso 
edizioni Ponte alle Grazie
download immediato
€ 5,99